Хари и Меган подкрепят фондацията на Леонардо Ди Каприо за защита на околната среда

Херцогът и херцогинята на Съсекс насърчават своите последователи в Instagram да подкрепят мисията на Леонардо Ди Каприо за борба с промяната на климата.

Всеки месец Меган Маркъл и принц Хари избират кауза в Instagram, защитаваща определена социална идея, която искат да популяризират.

През месец май те подкрепиха хора и групи, които правят важни неща в областта на психичното здраве, а след това в акаунта на Съсекс Роял преминаха към насърчаване на организациите на ЛГБТ.

За юли социалната мисия, която кралската двойка подкрепя, е грижата за околната среда и осведомеността.

В пост в Instagram принц Хари казва: „Щетите от околната среда са третирани като необходим страничен продукт от икономическия растеж… Едва сега започваме да забелязваме и разбираме какво точно причиняваме. С почти 7,7 милиарда души, обитаващи тази Земя, всеки избор, всеки отпечатък, всяко действие, има значение“.

Един от акаунтите, които кралската двойка призова да посетят техните последователи „за повече подробности за това как можете да направите голяма промяна и да помогнете за спасяването на нашата планета“, е фондацията „Леонардо ди Каприо“.

Актьорът, носител на Оскар, основа своята фондация през 1998 г. с цел да защити „последните диви места в света“ и да привлече вниманието към опазването на земята и на океаните, изменението на климата, правата на коренното население и др.

 

През годините Ди Каприо, който е и Пратеник на ООН за промяната на климата, събира средства за екологични проекти и си партнира с National Geographic за филм, фокусиран върху изменението на климата. Той лобира и за края на търговията със слонова кост в Тайланд.

Екологът също обединява социалната активност с работата си. Когато Ди Каприо спечели Оскар за „ The Revenant“ през 2016 г., той посвети голяма част от речта си за промяната на климата и за подкрепа на коренното население по света.

Кралската двойка подкрепя също и тийнейджърката-активист за промяната на климата Грета Тунберг, страницата на National Geographic в Instagram, фондацията WWF, мрежата на африканските паркове и консервацията на Rhino в Ботсвана.

 

Моля, последвайте ни: