Април е Месец за смяна на гумите на колата

„Има много стрес … но след като влезете в колата, всичко това излиза през прозореца.“ Дан Браун

Цитати като този ни напомнят колко жизненоважна е ролята, която нашите автомобили могат да играят в живота ни. Те са транспорт, бягство, почивка и превозно средство и местоположение за някои от най-критичните събития в нашия живот. Те могат да представляват форма на свобода, която ни е била неизвестна преди да притежаваме първата си кола. Месецът за смяна на гумите ни напомня, че смяната им два пъти годишно е важна част от поддържането на тази важна част от живота ни.

История на месеца за смяна на летни гуми

Гумите са с нас от дълго време, като първите са направени от кожа за използване на колички, вагони и велосипеди, разбира се. През 1847 г. е издаден патент за първата пневматична или въздушна гума, която изненадващо никога не е пусната в производство. Въпреки че различни форми на тези гуми ще влязат в производство през следващите години (само не този оригинален дизайн), ще е необходимо изобретяването на синтетичен каучук, за да стане пневматичните гуми често срещано явление. Въпреки че днес в света има буквално хиляди различни дизайни на гуми, за повечето от нас има само два, за които трябва да се тревожим.

Разрезът на протектора на гумата, заедно със специфични други фактори на дизайна, може да определи за какви условия една гума е най-подходяща. Поради тази причина повечето хора поддържат отделен комплект гуми за лятото и зимата, всяка от които е специално проектирана да се справи с капризите на тези сезони. През месеца за смяна на лятното часово време е време да смените зимните си гуми с летните. Това не само ви осигурява възможно най-доброто сцепление на самия път, но също така помага за удължаване на живота на двата комплекта гуми.

Как да отпразнуваме месеца за смяна на летни гуми

Празнуването на месеца за смяна на летни гуми е достатъчно просто, започва с просто смяна от един комплект гуми на друг. Въпреки това, ако искате да сте изчерпателни относно процеса, можете също да занесете и двата комплекта гуми при специалист и да ги накарате да прегледат гумата, за да определят дължината на протектора, останал върху тях и дали има някакви повреди, които те са. издържах. Този вид поддръжка гарантира, че гумите ви ще издържат автомобила ви възможно най-дълго.

Празнуването на Месеца за смяна на гумите е достатъчно просто – то започва с промяната от един комплект гуми на друг. Въпреки това, ако искате да сте напълно спокойни, можете да занесете и двата комплекта гуми на специалист и да ги изследвате, за да се определи дължината на протектора и дали има някакво увреждане. Този вид поддръжка гарантира, че гумите ще издържат колкото е възможно по-дълго.

Моля, последвайте ни: