Състезание по майсторско каране на велосипед за десета година в хасковско училище

24 петокласници от основно училище „Свети Климент Охридски“ в Хасково се включиха в състезание по майсторско каране на велосипед. Учениците, разделени в 4 отбора, демонстрираха и знания на правилата за безопасно движение по пътищата. За провеждане на състезанието в двора на училището беше разчертан маршрут, по който велосипедистите трябваше да преминат. Те трябваше да преодолеят дървено препятствие, да заобиколят конуси, да пренесат прецизно пластмасова чаша с вода, както и да пренесат малка топка в кош, а след това да направят осморки и да демонстрират майсторско каране.

По-късно учениците минаха и теоретичната част на състезанието – имаха за задача да наредят пъзел, за подредят пътни знаци за време, решаваха тестови задачи, свързани с правилата за безопасно движение по пътищата.

Изпълненията им бяха оценявани от полицай и от двама автоинструктори от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково.

За най-добре представилите се четирима велосипедисти бяха осигурени награди.

„Състезанието в ОУ „Свети Климент Охридски“ се проведе за десета поредна година. То е посветено на безопасното управление на велосипед при градски условия“, обясни учителят по история и цивилизация Георги Илиев.

Той поясни, че целта на инициативата е децата в края на учебната година, завършвайки пети клас, да покажат своите умения и
компетентност за безопасно управление на велосипед, информират от haskovo.net.

Моля, последвайте ни: